کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و بکار میرفته است. حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است.
تخم کتان حاوی ریزمغذی های زیادی همچون فیبر خوراکی، منگنز، ویتامین B1 و اسیدچرب ضروری آلفالینولینک اسید که به امگا 3 معروف است، می باشد.
تخم این گیاه نه تنها سرشار از چربی های سالم، آنتی اکسیدان و فیبر می باشد، بلکه تحقیقات جدید نشان می دهند که تخم کتان می تواند به کاهش خطر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی کمک نماید.
افزودن دانه تخم کتان به رژیم غذایی روزانه سبب افزایش سلامتی قلب و سلامت سیستم گوارش می شود، از طرفی دانه ها تخم این گیاه سبب کنترل وزن شده و پیشگیری کننده از سرطان نیز می باشند.
فواید تخم کتان
1- کاهش کلسترول و قند خون
فیبر محلول موجود در تخم کتان می تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته قلبی و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم این گیاه همچنین می تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
۲- جلوگیری از پوکی استخوان
وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان باعث به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی می شود.
۳- کاهش وزن و کنترل وزن
خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می شود.
۴- محافظت دربرابر سرطان
مصرف تخم کتان میتواند به فرد برای مقابله و محافظت از خود در برابر سرطان هایی از جمله سرطان پروستات، سرطان روده بزرگ (کولون) و سرطان پستان کمک نماید. تخم این گیاه در پیشگیری از رشد سلول های سرطانی کمک کرده و همچنین می تواند جلوی ایجاد رگهای خونی جدید توسط تومورها را بگیرد.
۵- پیشگیری از گر گرفتگی
نتایج یکی از تحقیقاتی که درباره تخم کتان انجام شده نشان می دهد که تخم این گیاه می تواند از گرگرفتگی در زنان یائسه پیشگیری کرده و همچنین تاثیرات خوبی برروی سلامت عمومی آنها نیز داشته باشد.
۶- بهبود عملکرد کلیه
تخم کتان در افراد مبتلا به بیماری لوپوس باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شود. بااینحال درصورتیکه مبتلا به بیماری لوپوس هستید قبل از مصرف تخم این گیاه با پزشکتان مشورت نمایید.
۷- غذای مقوی برای پرندگان
این دانه جزء غذای اصلی پرنده است. نام دیگر این دانه، دانه قناری است . این دانه خاصیت دارویی برای قناری دارد و باعث بر طرف شدن آسم و سرماخوردگی است.
نحوه مصرف :
بهتر است دانه های تخم کتان را خریداری کرده و خود آن را در منزل آسیاب نمایید. از آنجایی که تخم این گیاه یک دانه روغنی است، خرید تخم کتانی که قبلاً آسیاب شده، ممکن است گذشت زمان سبب اکسیده شدن آن گردد.
بهتر است پودر تخم کتان را در دمای اتاق نگهداری کنید. میزان مصرف تخم این گیاه برای افراد سالم و بزرگ سال که در مصرف آن محدودیتی ندارند، یک قاشق سوپ خوری در روز می باشد.
محققان اظهار می دارند مردانی که در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات می باشند، باید از مصرف تخم این گیاه اجتناب نمایند.
برای افراد جوان تر، بیشتر از یک قاشق چای خوری تخم کتان در روز توصیه نمی گردد. از آنجایی که تخم کتان حاوی فیبر بالایی می باشد، برای وارد کردن آن در رژیم غذایی خود از میزان کم شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید
کتان سفید
White linen
كتان أبيض
دیدگاهها
پاکسازی فیلترهیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.